Efektowne słoiki i pojemniki. Jak ponownie je wykorzystać?



Wiem, że świat nie będzie już taki sam jak przed wirusem, chcę wierzyć, że mimo trudności będzie lepszy.

Od ostatniego postu sytuacja świata mocno się zmieniła. Wielu z nas, chcąc czy nie zwolniło.

Post przygotowałam już wcześniej, wstęp nieco zmodyfikowałam w związku z sytuacją. Staram się szukać pozytywów, choć nie zawsze się udaje. Wielu z nas, w nowej sytuacji, szukamy alternatywy, inspiracji na dzień obecny. Dzisiejszy post o słoikach i innych szklanych pojemnikach może będzie taką odskocznią, pomysłem na obecną codzienność, może uruchomi Twoją wyobraźnię, może wpadniesz na pomysł co zrobić np. ze zmagazynowanymi słoikami w piwnicy. Może znajdziecie swój pomysł jak wykorzystać ponownie, a nie wyrzucać. Takie Twoje less waste.
To taka moja mała misja ratowania planety, która teraz w sytuacji #zostańwdomu jeszcze intensywniej we mnie kwitnie.

Poniżej post, z moim sposobem na słoiki. Zapraszam.


   Niektóre produkty w sklepach są pakowane w naprawdę piękne słoiki czy pojemniki, dlatego z racji, że zależy mi, aby być less waste, zaczęłam zwracać uwagę na opakowania z myślą o ich dalszym wykorzystywaniu. Nie będę tu pisać o wykorzystywaniu słoików na przetwory, zależy mi na jeszcze innym spojrzeniu na ten przedmiot.
Jeszcze z czasów, kiedy kupowałam gotowe desery, zostały mi cudne małe słoiczki, takie beczułki, które uwielbiam używać do musów, kisieli czy na inne eksperymentalne desery.









Słoiki, bardzo lubię, kiedy są proste, bez zbędnych ozdobników, poniżej moi faworyci a w nich moja naturalna mikstura na odporność i smoothie na śniadanko.






W słoikach, oprócz w/w wymienionych, przechowuję również zrobione sosy do sałat, humusy czy pasty warzywne do pieczywa. Słoiki idealnie sprawdzają się także jako świeczniki, wazon czy pojemniki na pędzle, pisaki itp.

Zanim wyrzucicie, przyjrzyjcie się im, może wpadniecie na jakiś pomysł na ponowne wykorzystanie. 

dużo zdrówka
ściskam
Kasia 

#zostańwdomu

Komentarze